Louis Van Houtte Côte d'Or: de geschiedenis van de iconische Belgische chocolade (en waar je deze online kunt kopen) Côte d’Or: een monument van Belgische specialiteiten om te geven Wanneer we het over Belgische chocolade hebben, komt er onmiddellijk een beeld en een naam in ons op: de iconische olifant Côte d’Or. D... 16 aug. 2025
Louis Van Houtte Cuberdon: de geschiedenis van een Belgisch snoepje Cuberdon: het mythische Belgische snoepje Cuberdons zijn misschien wel het meest mysterieuze, iconische snoepje uit België. Dit kleine, kegelvormige snoepje met zijn karakteristieke paarse kleur, krok... 11 aug. 2025
Louis Van Houtte Geschiedenis en traditie : De échte Luikse stroop van Meurens De Belgische Luikse stroop – vooral die van Meurens – is niet zomaar een broodbeleg, maar een iconisch streekproduct met een rijke geschiedenis. In 1902 stichtten Clément en Joseph Meurens hun siroper... 10 aug. 2025
Louis Van Houtte Belgische chocolade: een nationale schat Inleiding Belgische chocolade is wereldwijd erkend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, verfijnde smaak en ambachtelijke knowhow. Veel chocoladeliefhebbers beschouwen België als de wereldhoofdstad van ch... 22 mrt. 2025
Louis Van Houtte Paastradities en de oorsprong van paaseieren Inleiding Het Paasfeest is een van de belangrijkste vieringen in de christelijke kalender. Het herdenkt de opstanding van Jezus Christus, een centraal evenement van het christelijk geloof. Tegelijkert... 22 mrt. 2025
Louis Van Houtte Geschiedenis van de Luikse wafel De Luikse wafel, ook bekend als de “suikerwafel” of “wåfe” in het Waals, is een echt Belgisch instituut. Volgens de legende werd hij in de 18e eeuw gemaakt door de kok van de prins-bisschop van Luik. ... 3 mrt. 2025
Louis Van Houtte De geschiedenis van suiker in België: een nationale knowhow waar we trots op mogen zijn België, een klein land in het hart van Europa, staat bekend om zijn culinaire specialiteiten en zijn ambachtelijke knowhow. Onder deze schatten neemt de suikerindustrie een belangrijke plaats in. Al e... 2 mrt. 2025