Louis Van Houtte Belgische chocolade: een nationale schat Inleiding Belgische chocolade is wereldwijd erkend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, verfijnde smaak en ambachtelijke knowhow. Veel chocoladeliefhebbers beschouwen België als de wereldhoofdstad van ch... 22 mrt. 2025
Louis Van Houtte Paastradities en de oorsprong van paaseieren Inleiding Het Paasfeest is een van de belangrijkste vieringen in de christelijke kalender. Het herdenkt de opstanding van Jezus Christus, een centraal evenement van het christelijk geloof. Tegelijkert... 22 mrt. 2025
Louis Van Houtte Geschiedenis van de Luikse wafel De Luikse wafel, ook bekend als de “suikerwafel” of “wåfe” in het Waals, is een echt Belgisch instituut. Volgens de legende werd hij in de 18e eeuw gemaakt door de kok van de prins-bisschop van Luik. ... 3 mrt. 2025
Louis Van Houtte De geschiedenis van suiker in België: een nationale knowhow waar we trots op mogen zijn België, een klein land in het hart van Europa, staat bekend om zijn culinaire specialiteiten en zijn ambachtelijke knowhow. Onder deze schatten neemt de suikerindustrie een belangrijke plaats in. Al e... 2 mrt. 2025