Louis Van Houtte Belgische chocolade: een nationale schat Inleiding Belgische chocolade is wereldwijd erkend om zijn uitzonderlijke kwaliteit, verfijnde smaak en ambachtelijke knowhow. Veel chocoladeliefhebbers beschouwen België als de wereldhoofdstad van ch... 22 mrt. 2025 een stukje geschiedenis
Louis Van Houtte Paastradities en de oorsprong van paaseieren Inleiding Het Paasfeest is een van de belangrijkste vieringen in de christelijke kalender. Het herdenkt de opstanding van Jezus Christus, een centraal evenement van het christelijk geloof. Tegelijkert... 22 mrt. 2025 een stukje geschiedenis
Louis Van Houtte Geschiedenis van de Luikse wafel De Luikse wafel, ook bekend als de “suikerwafel” of “wåfe” in het Waals, is een echt Belgisch instituut. Volgens de legende werd hij in de 18e eeuw gemaakt door de kok van de prins-bisschop van Luik. ... 3 mrt. 2025 een stukje geschiedenis
Louis Van Houtte Het carnaval in België Het carnaval in België is een feestelijke en kleurrijke viering die de overgang van de winter naar de lente markeert. Deze eeuwenoude traditie, met enthousiasme gevierd in het hele land, is een period... 3 mrt. 2025 Nieuws
Louis Van Houtte De geschiedenis van suiker in België: een nationale knowhow waar we trots op mogen zijn België, een klein land in het hart van Europa, staat bekend om zijn culinaire specialiteiten en zijn ambachtelijke knowhow. Onder deze schatten neemt de suikerindustrie een belangrijke plaats in. Al e... 2 mrt. 2025 een stukje geschiedenis
Louis Van Houtte Welkom bij BELices.be: Uw bestemming voor authentieke Belgische producten Na enkele maanden van inspanningen en toewijding zijn we verheugd u de lancering van onze nieuwe site BELices.be aan te kondigen. Onze missie is om u een uitzonderlijke selectie van Belgische producte... 2 mrt. 2025 Nieuws